Пт
26/04/2024
10:15:45
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Наше опитування
Про шкільну форму ...

[ Результати · Архів опитувань]
Всього відповідей: 221
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Міністерство
Департамент
Васильківський РМК
КОІПОПК
Український ЦОЯО
Київський РЦОЯО
Інститут ІТ
Біологічний сайт
Педагогічна преса
Інтелект України
School Champion
Путрівський НВК
Головна » 2015 » Листопад » 16 » Тиждень української мови
9:38:15
Тиждень української мови

   9 листопада, День української писемності та мовлення, в Путрівському НВК традиційно відкрив Тиждень української мови. В цей день в ефірі шкільної радіогазети «Рідне слово» було оголошено програму тижня, повідомлено про старт шкільного етапу Міжнародного конкурсу знавців рідної мови ім. П. Яцика та про написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності, завдяки якому учні та вчителі школи згуртувалися в єдиному бажанні об’єднатися  навколо рідної мови.

   Протягом тижня, в рамках конкурсу «Краща радіогазета», в ефірі шкільного радіо лунала цікава інформація про українську мову в рубриках «З історії української писемності», «З історії розділових знаків», «Цікаве про мову», «Культура спілкування», яку готували не тільки учні 5 – 9 класів, а й початкових.

   Щодня всі бажаючі під час перерви, до та після уроків мали змогу переглянути з екрана телевізора, розміщеного у вестибюлі НВК, цікаві відеоролики про історію виникнення писемності в Київській Русі, Нестора-літописця, просвітителів Кирила і Мефодія, а також чудові патріотичні кліпи про українську мову та Україну.

   У п’ятницю, 13 листопада, учні 5 – 9 класів стали учасниками шкільної конференції «Вчимося вчитися цікаво». Проблема ефективності та доцільності використання інформаційно-комп’ютерних технологій як невід’ємної складової навчального процесу на сучасному етапі стала темою її обговорення.

   Учні 6 класу Трьохбратський Нікіта, Хлівнюк Олександр, Полуниченко Анастасія, Борканин  Ангеліна, Савельєва Тетяна та 9 класу Козолій Анастасія представили свої проекти з української мови й літератури: розповіли про програми, які вони використали в роботі над проектами, що цікавого, нового навчилися і дізналися.

   Методист районного відділу освіти Хабанець Вікторія Ришардівна познайомила учасників конференції з новими сучасними програмами, електронними навчальними посібниками, які допомагають учням зробити навчальний процес цікавим та ефективним.

   Підсумовуючи, хочеться сказати, що тиждень української мови вкотре об’єднав всіх навколо нашої рідної мови, яка свою красу, милозвучність, неповторність виплекала у одвічній боротьбі за визнання та існування. І нам слід гордо нести незнищенне Шевченкове слово, щоб квітло воно калиново й було чистим, мов джерельна вода.

Переглядів: 529 | Додав: AlexEngineer | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: